13/2/17

MOVIMENT PÈLVIC

Moviments pèlvics ondulants, circulars, rítmics i vibrants.

" La dansa pèlvica"


La DANSA PÈLVICA surgeix d'un conjunt de moviments pèlvics que es manifesten des de diverses formes, harmonitzant i equilibrant a tots nivells aquesta zona corporal, la qual té una naturalesa sensible que cal cuidar especialment, per gaudir d'un bon funcionament dels organs, per mantenir el més lliure possible la base de la columna, la zona lumbar i les caderes, i mantenir la musculatura de les cames tonificada. 

La pràctica de moviments de contracció i estirament sobre aquesta zona, afavoreix el despertar de la consciència corporal.  La movilització conscient acompanyada de respiracions específiques, com també d'estímuls musicals concrets, és una eina de curació i prevenció de possibles desequilibris tant físics com energètics. 
Existeixen formes naturals de moviment, extretes de Danses de diverses cultures del món, practicades des de fa milers d'anys.  Aquests moviments, desperten diferents aspectes relacionats amb la zona pèlvica,  millorant la salut d'aquesta. Són una eina que l'ésser humà té a la seva disposició, al seu interior, i que només cal retrobar-la per mitjà d'una pràctica, a ser possible, constant.
Els beneficis de la pràctica dels moviments pèlvics són molts. Amb les caderes i el ventre poden dibuixar-se formes que no beneficien únicament a aquesta àrea del cos, si no, que tenen efectes positius i sanadors a nivell psíquic, emocional i energètic, repercutint positivament sobre un benestar a tots els nivells.
Els moviments amb formes ondulants i circulars aporten elasticitat a la cintura, a l'abdomen, al ventre i a les caderes. La zona pèlvica va adquirint aquesta elasticitat progressivament.
La ondulació provoca una fluïdesa i relaxació en la musculatura, i una alliberació articular produïda des d'un exercici respectuós amb el pròpi cos. Aquesta forma de moviment pot practicar-se inclús en els casos on existeixin limitacions, sempre i quan, es realitzi amb una actitud de respecte i consciència sobre els ritmes corporals de cada moment.
El moviment ondulant té el poder de connectar a la persona amb el seu món intern, conduïr-la a
 l'introspecció i convidar-la, a sentir el més enllà de lo físic. L'ondulació va obrint els canals energètics des de la subtilesa , d'una forma lenta i calmada, l'energia del cos s'activa aportant a les cèl·lules una regeneració i alliberació.
Un dels efectes que produeix la dansa pèlvica és la curació de la sexualitat. Al activar-se l'energia de vida (Kundalini) la persona torna a la vitalitat i l'energia estancada o bloquejos es desfan, obrint pas a un augment en el desitg sexual, relaxació dels organs, millora de l'autoestima i de la seguretat en un mateix.
A nivell cel·lular, a la zona pèlvica hi ha inserida i programada informació que de vegades pot causar malestars o dolences, o afectar a la persona en altres aspectes. Al moure aquesta zona amb diferents direccions i formes, regenerar i fer circular el sistema energètic, aquesta informació "tóxica" va alliberant-se, per això, el moviment pèlvic és un exercici tant de curació com de prevenció. 
Algunes de les tensions o malalties relacionades amb aquesta zona corporal, de vegades, poden estar provocades per un estancament important de l'energia i podria dir-se, que el moviment  pot ser la millor eina per canalitzar-la, retornant als centres energètics 1 i 2 al seu funcionament natural. 
Aquesta depuració i activació energètica que produeixen els moviments pèlvics, genera canvis positius en la persona, ja que el sistema energètic està unit als estats mentals i emocionals. Més enllà dels grans beneficis que la Dansa Pèlvica aporta a nivell físic, la pràctica d'aquests moviments produeix un equilibri  i regeneració, a més a més, el procés d'aprenentatge és amè, relaxant, divertit i molt agradable. 
La pràctica de les formes ondulants i circulars ofereixen un espai d'introspecció i solen acompanyar-se per melodies que inspiren a introduïr-se en aquest estat meditatiu, des d'on sentir el despertar de la sensibilitat en el moviment.
 Els moviments rítmics i vibrants ofereixen un espai d'expansió, d'expressió de l'espontaneïtat, de l'alegria. Són un estímul de connexió amb la força i la vitalitat. Solen acompanyar-se de músiques de percussió.
En la dimensió artística, la Dansa pèlvica pot interpretar cada ritme, melodia, veu... Trobant-se amb cada detall de la música, transmetent una precisió i moviment intuïtiu que imnotitza tant al practicant com a l'observador o públic. Crea una màgia, una sorpresa constant, s'integra amb els moviments d'altres parts del cos creant una sincronicitat i bellesa, poguent expressar una sensualitat essencial i natural de la feminitat. 
Dins la gran varietat de moviments que poden dibuixar-se amb la pèlvis, trobem els bàsics i les variacions de cadascun d'ells. 
Finalment, es converteix en una activitat molt extensa i complerta que ofereix una evolució tranquila, natural i progressiva, permetent que el cos absorveixi  amb facil·litat la forma de cada moviment.




La Dansa pèlvica és moviment natural,
 Formes que interpreten la música, que decoren una Dansa i què al mateix temps, sanen les memòries cel·lulars activant aquesta energia de vida!


Montse Ll