2/7/18

MUSICOTERÀPIA

La Música en general té el poder d'endinsar a la persona en una dimensió d'intimitat i profunditat amb ella mateixa, actuant sobre el nivell conscient i l'inconscient.
Els sons musicals penetren vibracionalment en les cel·lùles del cos, generant diferents impactes, segons l'element escoltat.
La música és per naturalesa un element terapèutic. En l'escolta d'un tema musical la persona pot connectar-se amb sentiments ocults, despertar noves sensacions, entrar en un estat meditatiu, inspirar-se en la creativitat, sentir-se acompanyada, assimilar i sanar estats emocionals, tenir records... La música és una forma d'art amb essència espiritual.
Al igual que la Dansa, es creu que a la prehistòria ja existien alguns ritmes i sons. Tot i què el seu origen és incert, és evident que la música és algo molt antic i extens que sol motivar a la majoria de persones, amb els seus diferents i diversos estils.
Està comprovat científicament que la música és un element que ofereix una forma de teràpia beneficiosa per a tothom, però especialment, aporta efectes molt  positius en persones que experimenten: malalties mentals, discapacitats, persones amb problemes d'insomni, depressions, entre d'altres... Això es degut a que l'estímul musical penetra en l'inconscient de la persona activant positivament parts del cervell, que connecten directament amb les emocions.
La teràpia amb la música influencia sobre totes les àrees de la persona. Sobre el nivell mental, el físic, l'emocional i l'energètic. Depenent de l'àrea que es desitgi treballar, s'apliquen uns tipus d'estils musicals o sonoritats que afavoreixen el seu equilibri. Estudiant al mateix temps, cada cas, adaptant la teràpia a cada persona.
Dirigint-nos al nivell del so, podriem dir, que els sons produïts amb instruments fabricats amb elements naturals, tenen un efecte equilibrant especialment sobre el sistema energètic de la persona. Mantenen les propietats del elements amb els quals s'han creat i si han sigut fabricats de forma artesanal, guarden una energia més pura i intencionada.
La Sonoteràpia pot ser algo molt extens i profund, i al mateix temps senzill, que cal explorar amb atenció. Connecta amb la subtilesa, des d'on l'intenció amb la que es crea la composició sonora és de màxima importància. La Sonoteràpia treballa a nivells energètics subtils, per aquest motiu, el missatge mental, l'actitud del terapeuta i els tipus d'instruments que s'utilitzen, han d'estar en harmonia i sintonia amb els nivells subtils.
Cada so envia un estímul al camp àuric de la persona, que pot aportar una curació inclús de malalties físiques. Podem trobar sonoritats per harmonitzar els centres energètics i connectar amb l'espai quàntic. Trobant l'equilibri entre la densitat i la subtilesa.
Si la persona eleva la freqüència vibratoria energètica, poden produïr-se canvis positius en les diferents àrees de la seva vida. El so aporta depuració i regeneració del sistema energètic.
En temps actuals hi han cada cop més músics que estan entrant en sintonia i connexió amb aquesta dimensió terapèutica i sanadora del so i de la música. Reconeguent aquesta part subtil que conté una composició musical i què amb la receptivitat adecuada el cos, la ment i l'esperit poden captar.
Tant músics com terapeutes de diversos camps, introdueixen cada cop més la música com a eina sanadora en les seves teràpies o activitats.
La musicoteràpia receptiva, és una de les formes a través la qual es fa arribar aquest espai terapèutic. Consisteix en un exercici de relaxació profunda, des d'una actitud passiva, oberta i receptiva en l'escolta dels estímuls musicals que propossa el terapeuta.
Existeixen altres formes de teràpia i de sanacions, que es realitzen tant en grup com en sessions individuals i personalitzades.

"La música obre el cor de l'ésser humà, el convida a viatjar d'una dimensió a un altre, passant per experiències extraordinàries a través del sentir i les sensacions."

Montse Ll