26/7/21

Connexió amb el cos

 El cos es troba sotmès a tensions diàries que necessiten algo d'atenció. 

Quan tot el que anem realitzant durant el dia va dirigit en gran part a la ment, a l'esfera mental, el cos pateix una desvitalització , que provoca que la persona es senti cansada, sense forçes ni energia.L'excés d'activitat mental ens separa del nostre cos, ens desconnecta de la part física i de vegades podem entrar en un abandó del cos que produeix que les tensions psíquiques vagin acumulant-se a diferents zones corporals i això crea una baixada en el benestar i l'equilibri de totes les nostres parts.

La connexió amb el cos és molt necessària perquè l'organisme funcioni correctament. Dona atenció conscient a la nostra part fisica ens ajudarà a prevenir malestars tant corporals com emocionals. Una de les formes més naturals i beneficiosa per adquirir aquesta consciència sobre el cos i aprendre a cuidar-lo i protetgir-lo, és el MOVIMENT. Movilitzar el cos conscientment oferint-li l'exercici adecuat al seu estat pot ser una eina de prevenció de moltes molèsties i desequilibris. 

En èpoques com l'actual on ens irradia un excés d'informació intelectual, la vinculació amb la part fisica és vital per mantenir la salut a tots els nivells. Moure'ns conscientment, vol dir què escollim una activitat que ens apropi realment a la connexió amb el cos, com també amb les nostres emocions, perquè sabem que molts desequilibris provenen d'un estancament emocional i energètic. 

El cos sap el que necessita exactament per alliberar la tensió que va acumulant-se diariament. Si sabem escoltar-lo podrem captar els missatges que ens envia i així donar-li el que necessita per mantenir-se vital i sa.

Necessitem trobar un equilibri entre l'activitat mental. la física, l'emocional i l'energètica. Totes elles, formen la persona i no podem abandonar cap si desitgem viure de forma saludable, millorant sempre el nostre estat. El cos necessita el moviment per alliberar-se, descongestionar-se, desintoxicar-se i reequilibrar-se a tots els nivells. Quan ens endinsem en aquesta cura del cos a través del moviment sentirem que va obrint-se, augmentant la percepció sensorial i això ens porta a un coneixement sobre el nostre cos, a sentir la vida que hi ha al nostre interior. Aquesta percepció ens facilita que poguem adonar-nos de les nostres necessitats corporals i així evitar arribar a la saturació.


Donar-li aire al cos, és molt important per l'equilibri de la ment, per la concentració i la serenitat mental que requereixen algunes situacions de la vida quotidiana. Podrem millorar la nostre qualitat de vida quan estiguem plenament connectades, connectats al nostre cos, amb un arrelament fort que ens mantingui fermes i estables passi el que passi a l'exterior.

Sent la vida al teu cos! 


Montse LLavoré