13/10/21

Despertar sensorial

 Despertar sensorial a través de la música i el so

Consciència corporal


L’estímul musical crea un impacte sobre el cos que el convida a alliberar-se de la tensió acumulada, a afluixar-se, deixar-se anar, entrant progressivament en un espai molt agradable d’autoexpressió.

Escoltant la sonoritat de certs instruments, les melodies, els ritmes, les veus… la persona pot endinsar-se en una connexió profunda amb el seu cos, entrant en la descoberta de noves sensacions, a través del moviment, a través d'una actitud de presència.  El contacte amb una mateixa, amb un mateix, va sorgint


al obrir-nos progressivament i de forma natural a aquestes noves sensacions i percepcións sobre cada zona del nostre cos.

El moviment corporal ens ajuda a endinsar-nos en aquest contacte conscient i a despertar la capacitat sensitiva. Sentir el pròpi cos i la seva presencia ajuda a integrar les vivències de la vida, a canalitzar les emocions que aquestes generen, en definitiva a equilibrar la ment i el cos.

El despertar sensorial es produeix amb facilitat a través del moviment corporal. Des d’un estat de plena atenció i d'observació, podem introduir-nos  en un viatge més enllà del físic i en un reconeixement conscient de les parts dels nostre cos, de l'estat del nostre organisme, de les emocions que ens acompanyen en aquell moment, com també, a sentir els nivells més subtils de l'energia que ens mou. En movilitzar el cos retrobant la fluidesa en el moviment, va obrint-se una nova percepció corporal i s’adquereix la capacitat d’escolta i receptivitat. 

L’unió del moviment corporal i l’impacte que la música genera en nosaltres, genera una obertura i un augment del nivell de sensibilitat i això, permet recuperar la connexió amb parts del nostre cos que potser estaven adormides.

La dansa i el moviment crean un camí on facilment el cos es deixa anar, va abandonant la repressio, tot allò que el contrau i el bloqueja. La dansa aporta aquest espai de meditació, des d'on podem fer créixer la
sensibilitat. augmentar les capacitats sensitives repuperant la unió amb la part femenina.

Les capacitats sensitives ens ajuden en el nostre dia a dia, a adonar-nos del que resona amb nosaltres o el que no, el que bloqueja al nostre cos o l'allibera, el que ens fa feliços o infeliços...Sense connectar amb el nostre cos, harmonitzar-lo i escoltar-lo, serà molt dificil elevar la consciència.

Al moviment i la música pot unir-se la respiració conscient que va oxigenant les cèl·lules del cos, facilitant que la musculatura prengui elasticitat i ens sentim més lliures i lleugers en general.

A través de tècniques corporals específiques, podem anar reforçant la nostre percepció sensorial i potenciar aspectes que formen part del potencial que viu ocult en nosaltres. Conèixer el nostre món de sensacions, ens condueix a l’obertura dels sentits.

Per endinsar-nos en aquest tipus d’exercici, podem utilitzar músiques que ens convidin a viatjar d’un estat a un altre. Experimentant amb diferents estils musicals però sobretot, el que és molt efectiu, es treballar-ho sota l’estímul de diferents instruments i sonoritats. Donant així, l'oportunitat d'exploració  que expandeix el nostre coneixement i l'experiència vital.

El so de cada instrument provoca una vibració diferent en el nostre cos energètic i al mateix temps, ens
influencia també de forma diferent a nivell sentimental o emocional. Pot utilitzar-se el so de certs instruments per treballar diferents zones corporals i els aspectes mentals o emocionals a les quals estan vinculades.

El despertar sensorial, surgeix del despertar corporal, que obre a la persona a noves i profundes percepcions i sensacions.


Ara és el moment de sentir-nos, d'adorar el nostre cos i permetre´ns expandir-nos!


Montse LLavoré