12/11/21

El Moviment i els elements




 La dansa i el moviment ens ofereixen l'espai on integrar els elements naturals que formen la naturalesa humana. 

Ja estem en connexió amb els elements, només cal ser conscients de que som una, som un, amb ells... Potenciar allà on sentim que tenim mancança. Totes les persones tenim en la nostre naturalesa alguns elements més potenciats que uns altres, allà on sentim debilitat podem potenciar-ho a través del contacte amb el nostre cos, amb el moviment de vida que es genera quan conduïm la nostre part física cap a l'harmonització.


ELEMENT TERRA

Aquest element ens aporta arrelament, seguretat interna, la certesa d'estar d'acord amb el que vivim,  sentint-nos agust amb el món material, físic...Connectant-nos conscientment a l'element terra, podem sentir com a través del nostre cos va manifestant-se aquesta connexió, enfortint tot el que realitzem, de la mateixa manera que s'enforteix i es tonifica el nostre cos. La dansa acompanyada de percussió ens ancla a la terra, ens ajuda a integrar lo espiritual i lo fisic que ens dirigeix cap aquest arrelament essencial que ens permet gaudir d'altres espais de la vida des d'una base forta i profunda. 


ELEMENT FOC

Aquest element desperta les nostres passions més ocultes, la creativitat, la força interior. Connectar-nos conscientment a l'element foc, ens ajuda a assimilar els processos vitals i transformadors que la vida ens proposa. Ens aporta vitalitat, entusiasme i passió en tot el que duem a terme. Fa créixer en nosaltres el potencial creador. A través d'algunes danses ancestrals es fa fàcil la connexió amb aquest element que ens aporta un gran poder interior de creació. El moviment ancestral esta en plena sintonia amb l'element foc i depura les memòries obrint nous espais des d'on crear de nou.
 Reconeixe´l en nosaltres es necessari per utilitzar adecuadament la força que ens aporta. 

Connectant amb el moviment corporal, acoseguim sintonitzar-nos a ell i equilibrar-lo. 


ELEMENT AIGUA

Aquest element influencia sobre les emocions, la connexió amb el que sentim, amb la sensibilitat. Connectar-nos conscientment a l'element aigua crea un coneixement més ampli en l'autogestió dels estats emocionals que es generen en el dia a dia en nosaltres. Mitjançant l'expressió corporal i el moviment espontani les nostres emocions troben sortida, la forma de canalitzar-se i moltes vegades el coneixement, que ens porta  a noves percepcions i a l'acceptació d'aquestes, del que es mou emocionalment al nostre interior. En la dansa, no només es canalitza l'emoció, si no, que es transforma, sent així com s'equilibra l'element aigua que viu en nosaltres.


ELEMENT AIRE

Aquest és l'element que mou la nostre ment en diferents direccions i canvis en el pensament,doncs així condiciona com actuem davant les situacions. Des d'un bon arrelament, l'element aire ens ajuda a veure més enllà de lo físic i lo material, ens connecta amb la no limitació que hi viu en la capacitat d'imaginació de la persona. Connectar-se conscientment a aquest element, ens aporta una expansió creativa, una elevació interna.

La Dansa és una eina natural que ens dirigeix a través del moviment sofistica,t a cap a un desenvolupament del nostre element aire, harmonitzant totes les nostres parts i nivells. Aquest element, sentit a través de la música i el moviment, expandeix el nostre cor i ens motiva a estilitzar cada moviment en la seva part més tecnica. Recuperant la lleugeresa corporal, l'alliberació mental i la fluidesa.

Ballant ens dirigim sense resistencies on ens porti el vent...


SOM L'INTEGRACIÓ DE TOT!


Montse LL.