28/1/22

OLIS ESSENCIALS

 


Antigament l’Aromateràpia s’utilitzava com a eina de curació a diferents regions del món: Egipte, Grècia, la Xina, entre d’altres... Cada regió i cultura tenia un fort coneixement i saviesa sobre les  propietats de les flors i les plantes que la natura brinda, medicina natural! Aquest coneixement ha arribat a Occident on progressivament ha anat introduint-se la seva aplicació dins algunes teràpies naturals, recuperant la consciència


sobre les propietats curatives que contenen les essències. Actualment inclús són utilitzatdes en el món de l’estètica natural  per potenciar els efectes d’alguns tractaments de bellesa, ja que les seves propietats son diverses i extenses. 
Els olis essencials s’extreuen d’algunes flors, arrels, plantes, fulles, fruites, resines i herbes.

La seva aplicació i utilització actua en: 

*L'equilibri del cos

(propietats reafirmants, tonificants, descongestives, calmants, etc…) 

*L'equilibri mental i emocional: 

(propietats relaxants, antiestrès, neutralitzants de l’estat actiu mental, transmutació de les emocions, etc...)

*L'equilibrar l’esperit: 

(Propietats energètiques, reequilibri dels Xakres, depuració, obertura a nivells de consciència, elevació de la vibració energètica corporal.)


A més a més, s’han realitzat investigacions que han comprovat que els aromes  que desprenen els olis essencials purs influencien sobre l’olfacte, generant un estímul positiu i curatiu que va expandint-se per tot l’organisme incloent la part psíquica i el cervell.




Dins Consciència&Moviment s'incorpora l'aplicació dels olis essencials a través de l'automassatge i exercicis de depertar sensorial amb la finalitat d'estimular, reactivar o relaxar zones corporals.

Es crea l'unió entre les propietats dels olis essencials, els beneficis del moviment corporal i la dimensió terapèutica de la música. L’aplicació del tipus d’oli essencial va unit a l'aspecte que vulgui desenvoluparse i potenciar-se 
durant la sessió. Els aromes i les propietats curatives d’aquestes meravelloses plantes i flors, acompanyen la creació artística.